
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
600 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odfiletowaną rybę posiekaj. Posiekaną cebulę usmaż na maśle (1 łyżka).
Krok 2
Dodaj posiekana rybę i nadal smaż i dopraw zmielonym pieprzem.
Krok 3
Bułkę paryską namocz w mleku odciśnij i dodaj do ryby.
Krok 4
Dodaj bulion rybny i łyżkę świeżego masła, szczyptę gałki muszkatołowej, posiekaną natkę pietruszki i jajko.
Krok 5
Masę dopraw Przyprawą Delikat Knorr, wymieszaj i zmiksuj. Formuj z ciasta prostokąty, wypełnij farszem i zapiekaj 50 minut w 175 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej