Fasolka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z boczkiem

w stylu farmerskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz w wodzie i pozostaw na noc.

Krok 2

Po tym czasie ugotuj ją w tej samej wodzie na półtwardo. Boczek pokrój na długie, cienkie paski i upiecz na chrupiąco na pergaminie w piekarniku. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w rondelku. Dodaj koncentrat.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, wlej do rondelka z cebulą i zagotuj. Następnie dodaj fasolkę, przyprawy i gotuj do momentu, gdy ta będzie już miękka.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj upieczony boczek. Gotową potrawę podawaj na gorąco z pieczywem.

1

Opinie o przepisie

  • Pszemol Iwa

    Pszemol Iwa , 06.04.2015

    woda w instrukcjach występuje dwa razy: 400ml do gotowania cebuli - ok, a ile wody do moczenia fasoli?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej