
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 pęczka
80 gramów
150 gramów
80 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr przygotuj rosół według przepisu.
Krok 2
Mięso pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Cebule obierz i odetnij z nich czapeczki. Blanszuj je w osolonym wrzątku, następnej zahartuj pod zimną wodą.
Krok 4
Wyjmij wnętrze każdej z cebuli, powinna zostać około półcentymetrowa ścianka.
Krok 5
Miąższ podsmaż na patelni, dodaj mięso, zalej bulionem, gotuj 5 minut.
Krok 6
Mięso i cebulę odsącz z bulionu, przepuść wraz z mozzarellą przez maszynkę do mięsa, dodaj do masy posiekane zioła i 3 łyżki startego parmezanu.
Krok 7
Powstałą masą nadziej cebule, posyp resztą parmezanu. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej