Garganelli w kremowym sosie z pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Garganelli w kremowym sosie z pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według uznania, kiełbasę pepperoni pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż na patelni posiekaną kiełbasę, gdy się zrumieni dodaj Mini kostkę Knorr Smażona cebula, zalej wszystko śmietaną i gotuj 5 min.

Krok 3

Do dotującego się sosu dodaj makaron i gałkę muszkatołową, podgrzewaj na małym ogniu.

Krok 4

Podawaj wymieszane z parmezanem i natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Garganelli w kremowym sosie z pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jaja faszerowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej