
Składniki
300 gramów
400 gramów
200 mililitrów
0.5 sztuki
2 sztuki
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według uznania, kiełbasę pepperoni pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Podsmaż na patelni posiekaną kiełbasę, gdy się zrumieni dodaj Mini kostkę Knorr Smażona cebula, zalej wszystko śmietaną i gotuj 5 min.
Krok 3
Do dotującego się sosu dodaj makaron i gałkę muszkatołową, podgrzewaj na małym ogniu.
Krok 4
Podawaj wymieszane z parmezanem i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej