
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
500 mililitrów
200 mililitrów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu podsmaż na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodaj lekko opłukane kurki.
Krok 2
Jak składniki się zrumienią wlej białe wino. Poczekaj aż wyparuje do połowy.
Krok 3
Teraz wlej wodę oraz śmietankę. Dodaj Sos grzybowy Knorr. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj gnocci.
Krok 5
Pod koniec gotowania sosu dodaj posiekany tymianek i natkę pietruszki.
Krok 6
Teraz połącz sos z kluskami. Całość gotuj jeszcze 1-2 minuty, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Krok 7
Doskonale smakuje jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs i ryb.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej