Gnocci z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocci z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

500 mililitrów

200 mililitrów

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu podsmaż na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodaj lekko opłukane kurki.

Krok 2

Jak składniki się zrumienią wlej białe wino. Poczekaj aż wyparuje do połowy.

Krok 3

Teraz wlej wodę oraz śmietankę. Dodaj Sos grzybowy Knorr. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj gnocci.

Krok 5

Pod koniec gotowania sosu dodaj posiekany tymianek i natkę pietruszki.

Krok 6

Teraz połącz sos z kluskami. Całość gotuj jeszcze 1-2 minuty, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Krok 7

Doskonale smakuje jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs i ryb.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocci z kurkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej