Grillowany patison z kolegami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany patison z kolegami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalna wymieszana z przyprawą do mięs konorr grillujemy z dwóch stron.

Krok 2

Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna wymieszaną z przyprawą do mięs knorri grillujemy .

Krok 3

Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z pokruszoną mini kostką czosnkową knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany patison z kolegami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej