Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

300 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.

Krok 2

Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 5

Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.

Krok 6

Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej