Jagnięcina z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.

Krok 2

Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

Krok 3

W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.

Krok 4

Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej