Polędwiczki pieczone glazurowane miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki pieczone glazurowane miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

3 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.

Krok 2

Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.

Krok 3

Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.

Krok 4

W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.

Krok 5

Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.

Krok 6

Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej