
Składniki
75 gramów
1 sztuka
12 sztuk
200 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj na twardo jajka, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtko.

Krok 2
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle.

Krok 3
Dodaj do szpinaku bulionetkę Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw szpinak do ostygnięcia.

Krok 4
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj sery oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Farsz nakładaj na wydrążone jajka.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jaja faszerowane szpinakiem
Wyśmienita przystawka, która sprawdzi się jako przekąska podczas przyjęcia, ale będzie też smacznym dodatkiem do kolacji. Jajka faszerowane szpinakiem przygotowuje się szybko z zaledwie kilku składników. Świeży szpinak przysmaża się na patelni z dodatkiem bulionetki, łączy ze startym żółtkiem ugotowanego jaja, białym serem, tartym żółtym serem oraz przyprawami. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy i chcesz dodać farszowi bardziej wyrazistego smaku, oprócz gałki muszkatołowej i słodkiej papryki, możesz również wykorzystać czosnek, chili lub biały pieprz. Faszerowane jajka będą się świetnie komponować z różnego rodzaju pieczywem, ale też serami, podawanymi na zimno mięsami i marynowanymi oraz kiszonymi warzywami. Dodatkiem do nich będzie sos czosnkowy lub śmietanowy. Jajka ozdób pietruszką, liściem świeżego szpinaku lub szczypiorkiem. Będą dobrze wyglądały także z czerwoną papryką pokrojoną w słupki lub kostkę oraz z sosem pomidorowym albo ketchupem. Masz ochotę na smaczną jajeczno-warzywną przystawkę? Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak ją przygotować krok po kroku!


































