
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 szklanki
3 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.
Krok 2
Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.
Krok 3
Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.
Krok 4
Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.
Krok 5
Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.
Krok 6
Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.
Krok 7
Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej