Kotlleciki drobiowo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlleciki drobiowo warzywne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.

Krok 3

Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej