Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

400 gramów

1

3 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany - z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Grzyby ugotuj w małej ilości wrzątku, odsącz i razem z mięsem i migdałami zmiel w maszynce. Wymieszaj ze śmietaną, żółtkami. Dopraw do smaku. Całość wymieszaj z pokrojonym w kawałki serem Cammembert.

Krok 3

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz, zwijaj w kopertę. Następnie spanieruj zaczynając od mąki, poprzez jajko i na bułce tartej kończąc. Smaż na złoty kolor.

Krok 4

Przygotuj Sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj w 300 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 1 minutę. Krokiety podawaj na grzybowym sosie udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej