Kulki po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki po marokańsku

Autor: Marzena Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

-1 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.

Krok 2

Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.

Krok 3

Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.

Krok 4

Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Marzena Malinowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej