
Składniki
2 sztuki
200 mililitrów
10 sztuk
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i odstaw.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój na cienkie paski.
Krok 3
W woku rozgrzej oliwę i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Smaż ok. 7 minut, często mieszając, po czym wyjmij warzywa i odstaw.
Krok 4
Pieczarki pokrój w półksiężyce i podsmaż ok. 6 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na małe paski i wrzuć do pieczarek. Smaż kolejne 10 minut uważając, aby się nie przypalił.
Krok 6
Do woka ponownie wrzuć cebulę i papryki oraz wlej sos w słoiku Knorr oraz sos chilli. Całość zagotuj i podawaj z ryżem posypane pędami bambusa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej