Kurczak zapiekany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak zapiekany w migdałach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

1 pęczek

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż filety do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj ze śmietaną, płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku przyprawami, dodaj starty żółty ser. Tak przygotowanym sosem zalej filety z kurczaka i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez ok.20-30 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burger de Lux
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej