
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
5 łyżek
2 sztuki
1 pęczek
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż filety do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj ze śmietaną, płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku przyprawami, dodaj starty żółty ser. Tak przygotowanym sosem zalej filety z kurczaka i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez ok.20-30 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej