
Składniki
6 sztuk
2 litry
1 pęczek
2 ziarna
6 ziaren
300 gramów
null
1 sztuka
6 sztuk
400 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, następnie przesmaż na patelni.
Krok 2
Kapustę przesiekaj, zalej wodą, dodaj posiekaną cebulę, przesmażone mięso, ziele angielski i pieprz. Gotuj 30 min.
Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy wraz z Bulionetkami Knorr. Gotuj do miękkości ziemniaków.
Krok 4
Zioła świeże posiekaj bez łodyg, dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Staraj się podawać zupę tak by był każdy składnik na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej