Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 litry

1 pęczek

2 ziarna

6 ziaren

300 gramów

null

1 sztuka

6 sztuk

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, następnie przesmaż na patelni.

Krok 2

Kapustę przesiekaj, zalej wodą, dodaj posiekaną cebulę, przesmażone mięso, ziele angielski i pieprz. Gotuj 30 min.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy wraz z Bulionetkami Knorr. Gotuj do miękkości ziemniaków.

Krok 4

Zioła świeże posiekaj bez łodyg, dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Staraj się podawać zupę tak by był każdy składnik na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej