
Składniki
400 gramów
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę na stolnicę, a następnie dodaj sól, żółtka i rozrób ciasto.
Krok 2
Rozwałkuj je, a następnie zostaw do przeschnięcia.
Krok 3
Pokrój w pasy o szerokości 4cm, podsyp mąkę.
Krok 4
Gotuj w osolonej wodzie, odcedź i przelej gorącą wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej