Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

1 szklanka

1 łyżka

1.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron ugotuj na mleku (cały czas mieszając) z dodatkiem siemienia lnianego. Do mleka możesz dodać troszkę wody.

Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj rodzynki. Podawaj z cząstkami pomarańczy.

Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej