
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy z cebulą.
Krok 3
Makaon po odcedzeniu hartujemy zimną wodą, a następnie mieszamy z kiełbasą.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami i nakładamy do naczyń żaroodpornych.
Krok 5
Posypujemy obficie tartym serem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej