Mielone z marchewką i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać mięso, marchewkę, posiekany ząbek czosnku oraz fix Knorr wymieszany z wodą. Odstawić na kilka minut, po czym formować kotleciki i smaży je na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartość saszetki Sos borowikowym Knorr wymieszać z 300ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać ok. 3 minut do zgęstnienia sosu.

Krok 3

Kotleciki podawać z sosem i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej