Muszelki z sosem mięsno-warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z sosem mięsno-warzywnym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 litry

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 3

Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.

Krok 5

Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z sosem mięsno-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej