Pakora - warzywa po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pakora - warzywa po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, kmin rzymski, chili i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kalafiora podziel na małe różyczki, cebulę pokrój na cząstki, ziemniaki i banany na plasterki.

Krok 4

Do chutneyu dodaj posiekaną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5

Rozgrzej olej, warzywa zanurzaj w cieście i wrzucaj do oleju. Smaż na złoto.

Krok 6

Następnie wyciągaj usmażone warzywa i odsączaj. Podawaj z chutneyem.

Krok 2

Wlej 275 ml wody i zmiksuj na gładkie ciasto, po czym odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pakora - warzywa po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej