Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z miodem i pokruszoną kostka cebulową.

Krok 2

Mięso obtocz w marynacie i wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelnię parową nalej oliwę i ułóż mięso.

Krok 4

Smaż pod przykryciem około 25 minut, obracając pałeczki w tym czasie 2-3 razy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wołowe w winie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej