Penne z mięsem i zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z mięsem i zieloną fasolką

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę podsmażyć na oliwie. Przyprawić mini kostką Czosnek Knorr,solą,pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 0,5 szklanki wody. Doprawić do smaku suszoną bazylią i oregano.

Krok 2

W osobnych garnkach ugotować makaron i fasolkę. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Podawać otoczony zieloną fasolką. Można po wierzchu posypać serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej