Polędwiczki z makaronem penne w sosie - przepis | Przepisy.pl pixel

Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. 1/2 kostki bulion na włoszczyźnie mieszamy z odrobiną ok 1/2 łyzeczki oleju -taką marynatą smarujemy plasterki polędwiczki i grillujemy ją na patelni grillowej.

Krok 2

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę . Dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojoną ugotowaną młoda marchewkę . Mieszamy . Dodajemy 1/2 kostki bulionowej na włoszczyźnie i kosteczki cvzosnku knorr. Mieszamy doprawiamy ziołami prowansalskimi. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy

Krok 3

Doprawiamy do smaku odrobiną modu i pieprzu . Takim sosem polewamy makaron i podajemy obok polędwiczkę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej