
Składniki
6 sztuk
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
Krok 2
Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.
Krok 3
Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej