Pieczarki faszerowane mięsem i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem i dymką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.

Krok 2

Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.

Krok 3

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej