
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
200 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.
Krok 4
Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.
Krok 5
Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.
Krok 6
Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 7
Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej