Pieczeń schabowa w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń schabowa w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

10 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.

Krok 2

Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.

Krok 3

Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.

Krok 4

Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń schabowa w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej