
Składniki
1.3 kilograma
10 dekagramów
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.
Krok 2
Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.
Krok 3
Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.
Krok 4
Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej