
Składniki
800 gramów
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą.
Krok 2
Comber pokrój na 4 części, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Kawałki mięsa obsmaż krótko na rozgrzanej patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj w misce z octem i cukrem.
Krok 4
Mięso wraz z pozostałą marynatą oraz cebulą i rozmarynem przełóż do woreczka załączonego do opakowania i zepnij spinką.
Krok 5
Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 15-20 minut w zależności, jak wypieczone mięso lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej