Pierś z gęsi (duszona) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z gęsi (duszona)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

70 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

Krok 1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej