Pizza na jajach sadzonych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza na jajach sadzonych

Autor: ogon

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

3 plastry

4 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób 4 jajka sadzone równocześnie i połącz je. Gdy przewrócisz je na drugą stronę posyp startym serem żółtym. Najlepiej aby żółtko było płynne, a ser rozciągliwy i roztopiony.

Krok 2

Ser posyp przyprawą do pizzy.

Krok 3

Na ser nałóż pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną w paski lub kwadraciki szynkę.

Krok 4

Wszystko polej ketchupem - tyle ile lubisz. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza na jajach sadzonych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej