Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

850 mililitrów

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, dopraw pieprzem, cebulę posiekaj, boczniaka umyj i pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix Gulsz, gotuj do zmięknięcia mięsa, dodaj na sam koniec posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3

Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż małe placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj 4 placki polane sosem i udekorowane śmietaną i ćwiartkami ogórka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej