Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
850 mililitrów
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, dopraw pieprzem, cebulę posiekaj, boczniaka umyj i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix Gulsz, gotuj do zmięknięcia mięsa, dodaj na sam koniec posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż małe placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj 4 placki polane sosem i udekorowane śmietaną i ćwiartkami ogórka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej