Polędwiczki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 opakowania

1 szklanka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.

Krok 2

Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej