
Składniki
600 gramów
0.5 opakowania
1 szklanka
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.
Krok 2
Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 3
Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej