Pomidorowa z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z grzankami

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa w kostkę, dodaj do 1,5l wrzątku i wrzuć kostki bulionu cielęcego Knorr i gotuj do miękkości. dodaj koncentrat i zagotuj. Dodaj 2-3 kromki pieczywa tstowego, 200ml śmietanki i zmiksuj.

Krok 2

Zrumień resztę pieczywa tostowego w piekarniku, po wyjęciu natrzyj żabkiem czosnku. Udekoruj bazylią i czosnkowym tostem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowane pomidory
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej