
Składniki
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
20 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
400 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Krok 2
Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Krok 3
Na patelni podsmaż posiekaną cebulę. Gdy będzie rumiana, dodaj wcześniej namoczone i posiekane grzyby.

Krok 4
Sos myśliwski Knorr wymieszaj z wodą i wlej do grzybów. Gotuj około 5 minut. Gotowe pyzy gotuj kilka minut, aż wypłyną. Następnie przełóż na talerz i polej sosem myśliwskim oraz posyp posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyzy ziemniaczane
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).