
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 ziarna
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej porcję rosołową, warzywa oraz przyprawy jednym litrem wody, po czym ugotuj bardzo intensywny w smaku rosół.
Krok 2
Następnie przecedź go, dodaj pomidory z puszki i wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 3
Dodaj kostkę rosołową wołową Knorr i wymieszaj do jej rozpuszczenia.
Krok 4
Włóż obie papryki, cebulę oraz czosnek do piekarnika. Piecz do momentu, gdy będą zupełnie miękkie. Następnie ostudź je, a czosnek wyciśnij i dodaj do zupy.
Krok 5
Zdejmij skórę z papryki i, razem z cebulą, pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj do całości. Gotową zupę podawaj z łyżką gęstej śmietany.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej