Zupa pomidorowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej porcję rosołową, warzywa oraz przyprawy jednym litrem wody, po czym ugotuj bardzo intensywny w smaku rosół.

Krok 2

Następnie przecedź go, dodaj pomidory z puszki i wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 3

Dodaj kostkę rosołową wołową Knorr i wymieszaj do jej rozpuszczenia.

Krok 4

Włóż obie papryki, cebulę oraz czosnek do piekarnika. Piecz do momentu, gdy będą zupełnie miękkie. Następnie ostudź je, a czosnek wyciśnij i dodaj do zupy.

Krok 5

Zdejmij skórę z papryki i, razem z cebulą, pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj do całości. Gotową zupę podawaj z łyżką gęstej śmietany.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki z marchewki
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej