
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
0.5 łyżeczki
3 szczypty
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.
Krok 3
W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej