Sałatka ziemniaczana Beaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana Beaty

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 pęczek

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

3 szczypty

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.

Krok 3

W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej