Włoskie ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasto z jabłkami

Autor: Tomasz Rog

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

800 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.33 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny

Krok 2

oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z cukrem

Krok 3

dodać miękkie masło i mleko. rozmieszać dokładnie

Krok 4

ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać

Krok 5

dodać jabłka i delikatnie wymieszać

Krok 6

formę natrzeć masłem i wysypać bułką tartą

Krok 7

wylać ciasto do formy i posypać orzechami

Krok 8

piec około godziny w 170°. Sprawdzić patyczkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej