Puree z karczochów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z karczochów

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 mililitrów

1 pęczek

50 mililitrów

1 szczypta

30 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką.

Krok 2

Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej