Ryba w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w zalewie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 litr

1 szklanka

1 szklanka

3 szklanki

2 sztuki

200 gramów

1.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na mniejsze kawałki, obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż.

Krok 2

Zagotuj wszystkie składniki zalewy. Wystudź, a następnie wyłóż na rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z łososia
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej