
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż w osolonej wodzie do czasu, gdy stanie się miękki.

Krok 2
Pokrój paprykę i marchewkę w centymetrową kostkę. Marchewkę ugotuj.

Krok 3
Rozgrzej olej na patelni lub woku. Rozmieszaj jajka i wylej na patelnię. Następnie dodaj pokrojone warzywa, groszek oraz ryż, energicznie przy tym mieszając.

Krok 4
Dopraw danie sosem sojowy jasnym i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr oraz Smażona cebula Knorr. Przed podaniem udekoruj ryż drobno posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż smażony z warzywami
Przepisów na dania z ryżem jest wiele. Każdy ma swój ulubiony, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tym bardziej takiego, które będzie gotowe w pół godziny. Dziś w roli głównej – ryż smażony z warzywami. Zachwyci Cię jego prostota!
Dla kogo?
To danie bezmięsne, więc powinno zainteresować wegetarian. Lubisz warzywa z ryżem? Przepis na ryż zasmażany na pewno Cię nie zawiedzie.
Na jaką okazję?
Smażony ryż z warzywami to łatwe danie na szybki obiad lub lekką kolację. Po prostu zdrowo i smacznie!
Czy wiesz, że?
Niektóre źródła podają, że ryż uprawia się aż od 6500 lat!
Dla urozmaicenia
Zamiast białego ryżu możesz użyć brązowego. Jest ciekawszy w smaku!