Ryż ze szparagami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż ze szparagami i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wsyp ryż. Gotuj, co jakiś czas mieszając, aż ryż stanie się miekki- uważaj by nie rozgotować. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W czasie gotowania ryżu ze szparagów odłam zdrewaniałe końcówki. Pozostałą część pokrój w mniejsze kawałki. Zblanszuj wraz z groszkiem kilka minut we wrzątku. Odcedź.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos Włoski wymieszaj z łyżką oliwy i wody. Dodaj do ryżu. Dopraw pieprzem i czosnkiem. Dodaj warzywa. Podawaj na ciepło lub w formie sałatki na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej