
Składniki
3 sztuki
10 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
6 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy.

Krok 2
Umyte i oczyszczone cukinie pokrój w grube plastry, skrop oliwą i obsmaż krótko na mocno rozgrzanej oliwie. Wystudź. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Krok 3
Pomidory i oliwki pokrój w paski. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z gotowym sosem Knorr. Przełóż do salaterki.

Krok 4
Ser pokrój w kostkę i ułóż na wierzchu sałatki. Na koniec posyp uprażonymi orzeszkami pinii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z cukinią i fetą
Chrupiąca cukinia jest wyśmienitym dodatkiem do prostej sałatki z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Aby przyrządzić to danie, na początek dokładnie umyj cukinię i odetnij końcówki z obu stron. Następnie pokrój ją na grube plastry, skrop oliwą i podsmaż z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Odłóż cukinię, aby wystygła, najlepiej na kratce. Suszone pomidory oraz czarne i zielone oliwki posiekaj w paski, a orzeszki piniowe upraż na suchej patelni. Ostatni z wymienionych produktów możesz zastąpić pestkami słonecznika. Wszystkie składniki umieść w salaterce i zalej je dressingiem, który przygotujesz z błyskawicznego sosu sałatkowego typu włoskiego połączonego z wodą i oliwą. Całość dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj pokrojoną w kostkę fetę i posyp orzeszkami pinii. Taka sałatka świetnie nada się na kolację lub drugie śniadanie, a także jako dodatek do dań z grilla. Koniecznie przygotuj przy najbliższej okazji sałatkę z chrupiącej cukinii według naszego przepisu. Smacznego.