Sałatka z fetą i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz ze skóry, białej otuliny i wytnij z nich błony. Ser feta pokrój w kostkę. Umieść produkty w misce z dresingiem i dodaj sałatę.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Usuń wytopiony tłuszcz, boczek dodaj do pozostałych składników.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, nałóż do głębokich talerzy i udekoruj grzankami.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej