
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.
Krok 3
Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.
Krok 4
Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej