Sałatka ze smażonych pomidorów i salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonych pomidorów i salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

60 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

2 pęczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki podziel na pół, staraj się zachować zieloną szypułkę. Czosnek podziel na poszczególne ząbki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek.

Krok 3

Gdy trochę zmięknie, dodaj pomidorki. Smaż kilka minut, aby pomidory się nie rozpadły. Całość dopraw pieprzem i solą morską.

Krok 4

Na dnie talerza ułóż plasterki salami. Na wierzchu połóż usmażone pomidorki i czosnek.

Krok 5

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.

Krok 6

Polej sosem sałatkę. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonych pomidorów i salami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej