Sałatka ze smażonych pomidorów i salami
łatwe
51 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
60 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
2 pęczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki podziel na pół, staraj się zachować zieloną szypułkę. Czosnek podziel na poszczególne ząbki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek.
Krok 3
Gdy trochę zmięknie, dodaj pomidorki. Smaż kilka minut, aby pomidory się nie rozpadły. Całość dopraw pieprzem i solą morską.
Krok 4
Na dnie talerza ułóż plasterki salami. Na wierzchu połóż usmażone pomidorki i czosnek.
Krok 5
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 6
Polej sosem sałatkę. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej