Wieprzowina stir fried video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina stir fried - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

20 gramów

30 gramów

400 gramów

20 mililitrów

2 sztuki

40 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie paski i zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr. Odstaw na co najmniej 60 minut.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski o podobnej grubości co kawałki mięsa, a cebulę w piórka. Czosnek i chili posiekaj.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż krótko na oleju sezamowym. Po zrumienieniu, odstaw na bok do ostygnięcia.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na tym samym tłuszczu podsmaż warzywa. Dodaj czosnek i chili. Po chwili wrzuć z powrotem mięso. Smaż całość przez 5-7 minut.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Potrawę dopraw świeżo startym imbirem, sosem sojowym, miodem, sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą. Smaż chwilę – do momentu, kiedy wszystkie smaki się połączą.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Potrawę podawaj posypaną kiełkami, z ryżem lub makaronem.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina stir fried - VIDEOWieprzowina stir fried - VIDEO

Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie paski i zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr. Odstaw na co najmniej 60 minut.