Smażony kurczak w „pięciu smakach” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony kurczak w „pięciu smakach”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

przyprawa pięć smaków:

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj przyprawę „pięć smaków”; przełóż przyprawy do miksera i wszystko razem zmiksuj na pył. Dla pewności możesz przesiać przyprawę przez sitko.

Krok 3

Teraz połącz gotową przyprawę „pięć smaków” z oliwą i przyprawa z opakowania Fix Knorr

Krok 4

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą i odstaw na 10 minut.

Krok 5

Nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony kurczak w „pięciu smakach” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej