
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
2 sztuki
2 łyżki
80 mililitrów
4 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Pieprz syczuański rozkrusz w moździerzu. Dodaj czosnek, otartą skórkę z cytryny, połowę kolendry oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj wszystko w moździerzu na pastę.
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj w przygotowanej paście i odstaw na co najmniej 20 minut.
Krok 4
Zamarynowane mięso smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ryżem posypane pozostałą posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej